Kwaliteit

Kwaliteitslogo Hout van Toon

Toon van Geest werkt al jaren als zelfstandig ondernemer, als hij in 2004 besluit om onder de naam Hout van Toon zelf meubelen te gaan maken met een landelijke, stoere en sobere uitstraling. Dit blijkt een succes: de meubelen vinden gretig aftrek en Toon verruilt al snel zijn oude schuur voor een professionele werkplaats. Nieuwsgierig? Neem hier een kijkje in de werkplaats van Hout van Toon!

Vanuit de werkplaats worden tot op de dag van vandaag stoere, robuuste en sobere meubelen van oud hout gemaakt. Hout van Toon gebruikt voornamelijk hout uit oude huizen, van steigers of druivenkassen. De meubelen zijn bij uitstek geschikt voor binnen en buiten en zijn zoveel mogelijk onbewerkt en ongepolijst. Hout van Toon vervaardigt al haar meubelen op authentieke wijze, op basis van uw wensen en met oog voor detail waardoor ieder meubelstuk een uniek exemplaar is. Het hout wordt met de grootst mogelijke zorg speciaal geselecteerd voor de toepassing van de authentieke meubelen om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. Hout is een prachtig natuurproduct wat onderhevig is aan klimatologische omstandigheden. Onbewerkt hout heeft van nature een prachtige kleur en uitstraling. Naarmate de tijd verstrijkt, kan het hout gaan verkleuren en werken. Kleine scheuren in het hout kunnen groter worden en planken kunnen zich gaan zetten. Dit is een natuurlijk proces, waar Hout van Toon geen invloed op heeft.

In de loop der jaren is Hout van Toon uitgegroeid tot een merk wat staat voor degelijke meubelen met een eigen herkenbare stijl en heeft Toon van Geest een prachtig fundament gelegd voor de toekomst van Hout van Toon.